انتخاب هاست مناسب از چالش های سایتهای در حال تاسیس و یا زمان ارتقا پلن هاستینگ میباشد؛ این انتخاب که از هاست اشتراکی یا سرور اختصاصی و مجازی استفاده کنید اولین سوالی است که برای شما پیش خواهد آمد. بعد از آن هم با این سوال مواجه میشوید که حالا از کدام شرکت خریداری کنید. در این مقاله به بررسی و تفاوت هاست اشتراکی و سرور اختصاصی میپردازیم تا با مزایا و معایب هر کدام آشنا شوید. در انتها نیز به معرفی برخی شرکتهای معتبر میپردازیم.
تفاوت هاست اشتراکی و سرور اختصاصی
تمامی اطلاعات سایت شما بر روی سرور دخیره میشود، و سرور کامپیوتری است که با سرعت بسیار زیاد و 24 ساعته آنلاین میباشد بنابراین سایت شما 24 ساعته در دسترس میباشد.
وقتی سایت شما و سایت های دیگری مثل سایت شما همزمان روی یک سرور هستند و همزمان همگی از منابع آن سرور به صورت مشترک استفاده میکنید این نوع هاستینگ اسمش میشود هاست اشتراکی. در این نوع میزبانی خود شرکت تنظیمات و کارهای نگهداری سرور را انجام میدهد و شما نیاز به انجام هیچ کاری ندارید.
اما نوع دیگری را در نظر بگیرید. شرکت میزبان یک سرور را به صورت اختصاصی به شما تعلق میدهد، خب از همین جا پیداست که هزینه های سرور اختصاصی هم خیلی بیشتر از هاست اشتراکی است. مثلا اگر روی یک سرور که اشتراکی میباشد 20 سایت میزبانی میشوند، روی سرور اختصاصی تنها سایت شما میباشد، بنابراین این نوع هاستینگ مختص سایت های بسیار پربازدید میباشد.
فرق هاست اشتراکی و سرور اختصاصی هم درست در همینجا آغاز میشود که منابعی که در اختیار شما قرار داده میشود متفاوت خواهد بود. در هاست اشتراکی شما با سایر سایتها به صورت اشتراکی استفاده میکنید اما در هاست اختصاصی منابع تماما در اختیار سایت شما قرار میگیرد.
فضا و پهنای باند
فضا یا dusk space مقدار حجمی است که شما قادرید فایل و اطلاعات ذخیره کنید .
پهنای باند یا bandwidth یک پارامتر ماهانه است که به اصطلاح اشاره به مقدار مجاز دانلود و یا لود شدن سایت شما به صورت ماهانه توسط کاربران میباشد. مثلا اگر پهنای باند 100 گیگ در ماه داشته باشید و یک فایل 500 مگابایتی آپلود کرده باشید، اگر فرض کنیم سایت شما هیچ بازدید دیگری نداشته باشد، کاربران سایت شما اگر این فایل را 200 بار دانلود کنند، پهنای باند ماه شما تمام میشود و سایت شما دیگر بالا نمی آید تا وقتی که پهنای اضافه بخرید یا پلن خود را ارتقا دهید، و یا که یک هاست دانلود تهیه کنید و فایل حجیم خودتون رو به هاست دانلود منتقل کنید.
اگر کل سروری که در بالاتر توضیح داده شد به عنوان مثال یک هارد 100 گیگابایتی داشته باشد، این فضا ها را تقسیم میکنند و به شما در قالب پلن های مختلف عرضه میکنند و شما یک سهم محدود دارید، اما در سرور اختصاصی شما تمام سهم هارد سرور را در اختیار دارید.
تفاوت هزینه های هاست اشتراکی و اختصاصی
با توجه به توضیحات بالا کاملا مشخص میشود که هزینه های هاست اشتراکی بسیار پایین تر میباشد چون که هزینه اجاره و نگهداری سرور بین مشتری ها تقسیم میشوند در حالی که در سرور اختصاصی هزینه ها برعهده شما میباشد.
نگهداری و تنظیمات سرور
در سرویس هاست اشتراکی تمامی نگهداری ها و تنظیمات و امنیت برعهده شرکت میباشد و اصلا شما دسترسی به سرور ندارید که بتوانید تغییراتی ایجاد کنید و یا کاری کنید.
اما در مورد سرور اختصاصی تمامی نگهداری ها، تنظیمات و امنیت برعهده شما میباشد و نیاز به اطلاعات فنی در زمینه هاستینگ دارید و اگر هم خود شرکت بخواهند این کارها را برای شما انجام دهد شامل هزینه اضافی میباشد.
امنیت سرویس ها
در سرویس های هاست اشتراکی شرکت بر روی سرویس ها فایروال و ماژول های امنیتی نصب میکنند اما در سرور اختصاصی این مسئولیت بر عهده خوده شما میباشد .
اما با توجه به این که در هاست اشتراکی سایت های دیگر فایل ها و اطلاعات خودشان را قرار میدهند ریسک ایجاد مشکل امنیتی بیشتر است (البته کاملا به میزبان بستگی دارد، ولی کلا در ایران چنین مشکلی به صورت زیاد نداریم ).
قرار گرفتن در بلک لیست
هر سرور یک ip adress مختص به خود را دارد و سایت هایی که همگی روی هاست اشتراکی هستند همه از یک ip مشترک هم استفاده میکنند امکان این که دز black list قرار بگیرند وجود دارد مثلا یکی از سایت ها اسپم کرده باشد و ip در لیست سیاه قرار گرفته باشد.
میزان منابع سرور
سرور با توجه به سخت افزار یک منبع مشخصی دارد، مثلا cpu و رم و سایر سخت های مشخصی دارد، حالا در هاست های اشتراکی همگی سایت ها از این منبع استفاده میکنند.
اما در سرور های اختصاصی تمامی منابع سرور در اختیار میباشد .
استارت آپ ها و سایت های تازه تاسیس
اگر استارت آپ نوپایی هستید و یا سایت متوسط و معمولی دارید با توجه به هزینه ها و پارامترهایی که در بالا گفته شد توصیه میشود با هاست اشتراکی شروع کنید و زمانی که سایت شما به مرحله ای برسد که یک سرور اختصاصی برای خودش لازم داشته باشد، ان زمان قطعا اطلاعات شما بیشتر هم شده است
شرکت های خوب ارائه دهنده هاست اشتراکی و اختصاصی
- شرکت میهن وب هاست به نشانی رسمی www.mihanwebhost.com
- نت افراز به نشانی رسمی www.netafraz.com
- هاست نگار با آدرس رسمی www.hostnegar.com
- شرکت سرور پارس به نشانی رسمی https://pars.host
- شرکت آبتین وب به نشانی رسمی http://abtinweb.com
- طلاهاست به نشانی رسمی https://www.talahost.com
- ایران سرور به نشانی رسمی www.iranserver.com
- شرکت وب رمز به نشانی رسمی https://webramz.com
- برتینا به نشانی رسمی www.berina.us
- رادکام (Radcom) به نشانی رسمیhttps://www.radcom.co
امیدواریم که این مقاله هم برای شما کاربردی بوده و با تفاوتهای هاست اشتراکی و اختصاصی بیشتر آشنا شوید. در صورتی که در خصوص این آموزش سوال یا مشکلی داشتید از بخش دیدگاهها با ما به اشتراک بگذارید.
یک دیدگاه