چگونه هاست و دامین بخریم؟
راهنمای سیر تا پیاز خرید هاست و دامنه
خرید هاست و دامنه از سوالات رایج افرادی است که به تازگی قصد ساخت وبسایت یا فروشگاه اینترنتی را دارند و با جستجوهای متفاوت مثل این که “چگونه سایت بسازیم؟” یا “مراحل ساخت سایت چگونه است؟” به این نتیجه میرسند که در قدم اول باید یک هاست و دامنه تهیه کنند. اما به راستی چگونه هاست و دامنه بخریم؟
در این مقاله به معرفی سرویس هاست و دامنه میپردازیم. پیش از این به صورت کامل دو سرویس را در مقالات جداگانه معرفی کرده و با نحوه خرید هر یک آشنا شدیم.
دامنه چیست؟
به صورت خیلی ساده عبارت یا آدرس اینترنتی سایت را دامنه میگویند. مثلا عنوان سایت ما میزبانجو میباشد و دامنه ما mizbanju.com است. دامنه شامل 2 قسمت میباشد، که شامل آدرس سایت(mizbanju) و جز دوم همان .com و یا .ir میباشد که به آن پسوند دامنه گفته میشود. البته پسوندهای دامنه مختلفی وجود دارند که با مراجعه به صفحه لیست دامنههای متداول در ویکیودیا میتوانید با آنها آشنا شوید.
پسوند دامنهها هر کدام مخفف یک عبارتی هستند؛ مثلا .com مخفف commercial میباشد، یا .ir دامنه ملی ایران(IRan) است. به همین ترتیب دامنههای دیگر مثل info. که مخفف information هستند. دامنه org. برای شرکتها و سازمانهایی که فعالیتهای غیر تجاری دارند مانند نهادهای آموزشی و دانشگاهی مورد استفاده قرار میگیرد.
برای آشنایی بیشتر با مفهوم دامنه به مقاله، دامنه چیست؟ مراجعه کنید.
دامنه چگونه کار میکند؟
مرورگر شما یک درخواست را به شبکه جهانی سرورهایی که سامانهٔ نام دامنه (Domain Name System)، تشکیلشده ارسال میکند. این سرورها برای نیم سرورها (NS) مرتبط به یک دامنه جستجو میکنند و درخواست را به نیم سرورها ارسال میکنند. اتصال یک Domain با هاست از طریق Name Serverها صورت میپذیرد.
وبسایتها با استفاده از نیم سرورها، میتوانند از Domain Nameها بهجای آی پی آدرسها استفاده کنند. در واقع DNS نشاندهنده یک تکنولوژی قدرتمند اینترنت برای تبدیل نام دامنه به آدرس IP است. بهعنوانمثال اگر وبسایت شما در میهن وردپرس میزبانی میشود، اطلاعات نیم سرور مانند ns1.mihanwp.com و ns2.mihanwp.com خواهد بود. این نیم سرورها رایانههای مدیریتشده توسط شرکت هاستینگ شما هستند. شرکت هاستینگ شما درخواست شما را به رایانهای که وبسایت شما ذخیرهشده است ارسال میکند.
این رایانهها وب سرور نامیده میشوند. وب سرورها دارای یک نرمافزار خاص نصبشده مانند آپاچی هستند. وب سرور در حال حاضر وبسایت درخواست شده را دریافت میکند و آن را به مرورگر ارسال میکند.
چگونه دامنه انتخاب کنیم؟
حالا میرسیم به این که چگونه دامنه را انتخاب یا جستجو کنیم. بعضی از دامنهها آزاد هستند به این معنی که کسی قبل از شما دامنه را ثبت نکرده است؛ البته این به این معنی نیست که اگر آدرس سایتی را داخل مرورگر وارد کردید و سایتی باز نشد یعنی دامنه آزاد است! خیلی از افراد دامنهها را به نام خودشان خریداری میکنند و حالا شاید اصلا هیچ سایتی را با این دامنه راهاندازی نکنند؛ اما بیشتر برای ساخت سایت در آینده یا فروش دامنه به قیمت بالاتر مورد استفاده قرار میدهند.
برای جستجو آزاد بودن(یعنی قابل ثبت بودن) از قسمت جستجو دامنه سایتهایی مثل شرکت سون هاست به نشانی www.7host.st، یا ایران سرور به نشانی www.iranserver.com و یا نت افراز به نشانی www.netafraz.com و سایر شرکتها استفاده کنید.
هاست چیست؟ و چگونه خریداری کنیم؟
بعد از این که دامنه خودتون رو انتخاب کردید و از آزاد بودن دامنه اطمینان حاصل کردید، باید یک میزبان یا همان هاست برای سایت خودتون پیدا کنید تا بتونید اطلاعات، فایلها و سایر احتیاجات سایت رو روی اون قرار بدین.
انواع هاست
هاست یا میشه در واقع گفت همان سرور یک کامپیوتری است که با سرعت بالا و به صورت 24 ساعته به اینترنت متصل است و اطلاعات سایت شما روی این سرور قرار میگیرد تا کاربران به سایت دسترسی داشته باشند.
حالا این کامپیوتر هم مثل کامپیوترهای خانگی یا اصلا موبایلها یک سیستم عامل دارد، سیستمعاملهایی که ما سر و کار داریم ویندوز و لینوکس هستند که همین مسئله باعث به وجود آمدن دو نوع هاست ویندوز و هاست لینوکس شده است.
برای ایجاد وبسایت با سیستمهایی مثل وردپرس و جوملا شما تنها هاست لینوکس احتیاج دارید. اما در صورتی که سیستم مدیریت سایت شما با زبان asp.net نوشته شده باشد، به هاست ویندوز نیاز دارید.
برای آشنایی بیشتر با هاست و معرفی انواع ان میتوانید مقاله هاست چیست؟ چگونه هاست بخریم؟ را مطالعه کنید.
هاست ایران بهتر است یا خارج؟
این عبارت را در سایتهای ارائهدهنده خدمات هاستینگ خواهید دید. هاست خارج به این معناست که سروری که سایت شما در آن میزبانی میشود در یک کشور خارجی قرار دارد؛ در مقابل هاست ایران به این معناست که سروری که سایت شما در آن میزبانی میشود در داخل ایران قرار دارد.
به صورت کلی هاستهای ایران برای کاربران بازدیدکننده سرعت بیشتری دارند، که دلیل آن فاصله مکانی کم بین کاربران(که معمولا از داخل ایران هستند) و سرور سایت است. این سرعت البته در حد چند دهم ثانیه تا چند ثانیه است. معمولا هاست ایران قیمتهای بیشتری هم دارند. اما در کل برای شروع هاست ایران و خارج تفاوت چندانی ندارد.
مزایای استفاده از هاست ایرانی:
عدم امکان تحریم: در صورتی که هاست ما داخل کشور باشد امکان قطع دسترسی به دلیل تحریم وجود نخواهد داشت.
سرعت بیش تر برای کاربران داخل ایران: در صورتی که از بستر اینترنت ایران استفاده شود، به دلیل فاصله فیزیکی کمتر، لود شدن سایت باسرعت بیشتری اتفاق میافتد.
دسترسی دائمی به سایت: در صورت ایجاد اختلال در اینترنت، دسترسی به سایتهایی که روی هاست خارجی هستند با مشکل مواجه میشود، اما این مشکل کمتر شامل سرورهای داخلی میشود.
مزایای استفاده از هاست خارجی:
دسترسی با سرعت بیش تر برای کاربران خارجی: پایداری خدمات و همچنین موقعیت سرور های خارجی، موجب شده کاربران خارج از کشور بتوانند با سرعت بیشتری به سایت ما دسترسی داشته باشند.
پهنای باند و ترافیک بالاتر: اسفاده از تکنولوژیهای روز دنیا، موجب برخورداری از پهنای باند بیشتر و همچنین کاهش هزینه ترافیک شده است.
رتبه بالاتر در موتور های جست وجو: وجود هاستینگ در خارج از کشور، باعث سرعت بیش تر و پایداری بالاتر میشود و همین موضوع باعث میشود رتبهای بالاتر در موتورهای جست و جو داشته باشیم.
اصطلاحات متداول هاستینگ
در زمان خرید هاست در صفحات خرید، هر پلن فروش عباراتی را میبینید که به توضیح مختصر آنها میپردازیم.
- فضا: مقدار حجمی که در اختیار شما قرار داده میشود تا فایلها و دادههای سایت را درون آن قرار دهید.
- پهنای باند: به مقدار مصرف(شامل بازدید یا دانلود فایل از سایت شما) در طول یک ماه گفته میشود که بر اساس گیگ در نظر گرفته میشود.
- کنترل پنل: به سیستمی که با استفاده از آن هاست را مدیریت میکنید گفته میشود. در حال حاضر سه کنترل پنل پلسک، دایرکت ادمین و سی پنل جزو پرطرفدارترینها هستند.
- addon domain: به تعداد دامنهای که میتوانید روی یک هاست از آن استفاده کنید ادان دامنه گفته میشود.
چگونه هاست و دامنه بخریم؟
برای خرید هاست و دامنه میتوانید از شرکتهای معتبر در این زمینه شروع کنید. کافی است وارد سایت شرکتها شده و بر اساس قیمت و مشخصاتی که برای سرویسهای خود در نظر گرفتهاند، بهترین سرویس را برای خود انتخاب کنید.
از آنجایی که موضوع اصلی میزبانجو هم معرفی بهترین شرکتهای هاستینگ و نقد و بررسی آنها میباشد، ما در مقاله بهترین شرکت های ارائه دهنده هاست و سایر مقالات میزبانجو به نقد و بررسی شرکتها و معرفی کد تخفیف خرید هاست پرداختهایم که پیشنهاد میکنیم برای خرید ارزان این مقالات را بررسی کنید.
نکات خرید دامنه چیست؟
نام دامنهای که انتخاب میکنید، نباید مشابه برندی معروف باشد؛ زیرا هنگام سئو و بهینهسازی بهمشکل برمیخورید یا ممکن است بهدلیل مسائل برندینگ، دامنه شما توقیف شود. نام دامنه باید بسیار کوتاه باشد؛ بنابراین، تاحدممکن آن را خلاصه کنید و همچنین نام دامنه انتخابی شما باید تلفظش آسان باشد و بهراحتی بتوان آن را حفظ کرد تا کاربران را بهدردسر نیندازد.
آیا خرید هاست باکیفیت تاثیری در سرعت سایت دارد؟
بله، انتخاب یک هاست باکیفیت بسیار مهم است، چرا که یک شرکت هاست میتواند میزان تاثیرگذاری وبسایت شما را افزایش دهد و یا آن را از بین ببرد. یک هاست ناپایدار، باعث از دست رفتن مشتریان، کاهش رتبه سایت و کاهش درآمد شما خواهد شد.
سلام ممنون از مطالبی مفیدتون بنده حدودا 5 سال هستش که دارم از سایت هاست نگار استفاده میکنم واقعا بدون هیچ مشکلی و نقصی بهترین هاست رو به من دادن از نطر من بهترین شرکت هاستینگ ایران هاست نگار هستش حتما پیشنهاد میکنم واقعا بهترینه کارشون تمام ویژگی هایی که سایت شما گفته بررسی کردم هاست نگار همشو داره
سلام ممنون از مطالبی مفیدتون بنده حدودا 5 سال هستش که دارم از سایت هاست نگار استفاده میکنم واقعا بدون هیچ مشکلی و نقصی بهترین هاست رو به من دادن از نطر من بهترین شرکت هاستینگ ایران هاست نگار هستش حتما پیشنهاد میکنم واقعا بهترینه کارشون تمام ویژگی هایی که سایت شما گفته بررسی کردم هاست نگار همشو داره
چه گونه میتوانم ویب سایت را هاست و دومین کنیم میشه پاسخ دهید؟
من برای اولین برای که هاست تهیه کردم، میزبان فا رو انتخاب کردم که راضی هستم و هاست با کیفیت خوبی دارم که تاثیر مثبتش در سئو و رنک سایت در نتایج هم دیده میشه .